fredag 18. juni 2010

Imponer dine venner. Bli god i senga.

På instituttet der jeg studerer henger det av en eller annen grunn reklame for et kurs i avansert seksualitet. Det har visst noe med energier og sånn å gjøre. Jeg skal ikke vurdere det vitenskapelige, åndelige, eller energiske grunnlaget for det hele (for jeg ikke har satt meg inn i det), men jeg blir litt fascinert av garantien til deltagerne, innimellom løftene om større penis, bedre oralsex, og mange forskjellige slags orgasmer, om at de vil bli dyktigere seksuelt enn minst 98% av befolkningen.

Ved første øyekast skulle man kanskje tro at jeg ville applaudere dette. Jeg synes som kjent det er viktig å gjøre noe for å øke den seksuelle yteevnen i befolkningen, for eksempel ved hjelp av delt husarbeid, eller tilsetting av zink i drikkevannet. Jeg er imidlertid ikke sikker på om jeg kan støtte et tiltak som tilsynelatende hjelper såpass .

For at deltagerne virkelig skal bli seksuelt dyktigere enn minst 98% av befolkningen, må én av to forutsetninger være til stede:

1) Ikke mer enn 2% av befolkningen kan delta på kurset.

eller

2) En større andel av befolkningen kan delta, men kurset virker ikke like godt for alle.

Hadde det nemlig hadde vært slik at mange hadde deltatt, og at det samtidig hadde virket like godt for alle, ville rekkefølgen i det seksuelle prestasjonshierarkiet ikke ha forandret seg noe særlig. Alle vil bli dyktigere, men alle vil ha like mye fremgang, så de som var dyktigere enn deg før, vil være tilsvarende mye dyktigere enn deg nå.

Av disse mulighetene, bør vi raskt kunne legge bak oss alternativ 2). Hvis kurset ikke hadde virket like godt for alle, ville påstanden om at akkurat du ville bli seksuelt dyktigere enn mist 98% av befolkningen være vanskelig å forsvare. Siden man i utgangspunktet må gå ut fra at folk er ærlige, og siden de færreste strør om seg med statistikk uten å ha noe ordentlig grunnlag for det (eller i det hele tatt noen særlig forståelse av det), er det neppe dette som er forklaringen. (Kursholderne fastholder dessuten at det så langt ikke er noen som har benyttet seg av deres pengene tilbake-garanti.)

Jeg blir dermed desto mer nysgjerrig på hva som kan være grunnen til 1), at i hvert fall ikke mer enn 2% av befolkningen noen gang kan forventes å delta på dette kurset. Kan det være at de ikke vil? Av femti mennesker jeg møter på gata, eller på en litt for full buss, er det bare én som er veldig opptatt av å være seksuelt dyktigere enn de fleste andre? Det har jeg nesten vondt for å tro. Det finnes da ikke noe viktigere?

Kan det være prisen som er avskrekkende? Ett og et halvt tusen for et av kursene, to og et halvt tusen for to. Rabatt for studenter og par. For noen er det kanskje en høy pris å betale for å kunne imponere sine venner på soverommet. Men for hele 98% av befolkningen? Fullt så gjerrige kan vi da ikke være.

Eller kanskje ikke så mange har hørt om det? Nei, med en så mirakuløs metode å selge (større penis, mann, jeg sier større penis, eller om du er kvinne, trangere skjede står visstnok også på menyen) ville det vært rart om de ikke hadde markedsføringsbudsjett nok til å nå ut til flere enn som så. Demper de kanskje markedsføringen med vilje? Holder seg til oppslagstavlene på institutter og sånt? De satser kanskje på at det dermed vil begrense seg av seg selv. Men kan en så fantastisk hemmelighet holdes under lokk? Vil ikke for eksempel kursets tidligere deltagere være ivrige etter å lære bort disse nye teknikkene? I det minste til sine egne partnere? Jeg mener, her deler man ut av det aller fremste innen seksuell dyktighet, ønsker man ikke da å få det samme tilbake?

Akkurat hvordan de setter begrensninger for hvor mange medlemmer av befolkningen som får adgang til å bli blant de 2% dyktigste i senga, er med andre ord vanskelig å få tak på, men ett eller annet må vel det være. De lover det jo på plakatene sine. For de to prosentene som dermed kan baske seg i sin seksuelle dyktighet, er dette sikkert strålende. På vegne av resten av befolkningen vil jeg likevel legge inn en protest. Forbløffende kunnskaper som dette burde absolutt få være allment tilgjengelige. Vi kan ikke la trange skjeder, store peniser og eksotisk hypnoseorgasme være forbeholdt de få prosentene av befolkningen som skulle være så heldige å komme forbi en luguber oppslagstavle på et eller annet institutt.

8 kommentarer:

Kaisa sa...

Takk for en grundig analyse av fenomenet. ;) Kan rapportere at de også reklamerer på telefonstolper langs Maridalsveien, sikkert for å holde det hele litt eksklusivt.

Martinbg sa...

Ah, da har vi peilet inn to av de sikkert ganske få stedene hvor de henger opp plakatene sine. Greit tips for de av mine lesere som vil ha seg med noen av befolkningens aller dyktigste: Vent til kursene er avholdt, og legg sjekkinga til Blindern eller Maridalsveien.

Anonym sa...

Husker Berthold Grünfeld sa en gang, "du kan ikke lære å bli god i senga, det er bare noe du er."
Det var rett før han døde, så alt sexpreiket tidligere var bare BS.

Bra for hans kone, sørgelig nytt for resten, så ikke gidd å gå på kurset;-P

Martinbg sa...

Å, jeg kan tenke meg flere grunner til å ikke gidde akkurat det kurset.

CiViX sa...

Det eneste avgjørende for min del er om kurset er av praktisk eller teoretisk art. Med nok praktiske øvinger kursdeltakerne mellom, f.eks. gruppearbeid og orale fremføringer, synes jeg det må være verdt hver krone.

Martinbg sa...

Vet ikke, jeg. Jeg tror det ville blitt litt distraherende med disse instruktørene som stod og maste om hypnose og energier underveis.

(Ordbekreftelse: comin.)

Anonym sa...

Energier blir ikke nevnt på kurset med unntak av under tantrisk sex, og der er det vanskelig å komme bort i fra. Foredragsholderne uttrykker selv at de er skeptisk til energier som begrep og brukte det mer som et mentalt verktøy for selvhypnose i tantrisk sex (og selvhypnose er sammen med hypnose evidensbasert, og demonstreres også live på frivillig deltaker som får orgasmer på kommando). Jeg tror faktisk dette er et kurs som du ville likt ganske godt, for utgangspunktet er langt mer i forskning enn det de fleste andre lignende kurs er :)

Martinbg sa...

He, ja, kanskje det... jeg tror det var mest markedsføringen jeg gjorde narr av i dette innlegget, det begynner å bli en stund siden...

Om jeg ville likt kurset? Jeg ville vel vært beklemt, først og fremst, jeg har ikke så avslappet forhold til min egen seksualitet - ennå - jeg har tenkt å bli eldre og mer moden etterhvert, da blir det kanskje noe annet.