I dag fant jeg på middagen selv, og jeg
synes det ble ganske godt. Så jeg har lyst til å dele oppskriften… men så kjenner
jeg meg ikke helt trygg på oppskriftsjargong, for jeg har jo ikke holdt på med
dette så mye heller. Først og fremst
vet jeg ikke hva av det jeg gjorde som hadde noe å si, og hva som bare er
overtro fra min side. Eller om jeg kunne ha gjort noe av det bedre. Men det smakte
ganske godt, da.
Vel, jeg kjenner meg sjelden så veldig trygg
når jeg skriver noe, alltid en fare for at jeg har tatt feil av noe. Det blir
lettere når jeg innrømmer det som nå. Det har jeg vel sagt mye om før, jeg har begynt å kalle det for Disclaimergnomen. Jeg
ser på ham som et støttehjul, forhåpentligvis klarer jeg meg uten en gang. Da
kan jeg gjøre som vanlige folk og si noe om selve retten i stedet.
Her er oppskriften.
Man kan jo ta ut morrpølsa, hvis man vil
ha noe helt uten kjøtt. Eller bruke helt andre grønnsaker, selvfølgelig.
Grønnsaksblanding
(og morrpølse) i kokos- og daddelsaus
1 boks kokosmelk
1 ss potetmel
Noen skiver morrpølse
1 fennikel1 rødbet
Noen jordskokker
1 grønt eple
Noen vårløk
Gjør klar sausen: Fjern steiner fra
dadlene, og hakk dem opp litt. Ha dem i en foodprocessor sammen med kokosmelken
og kjør til de er most. Rør inn potetmelet.
Skrell og rens grønnsakene, og skjær dem
i ganske store biter. Ha olje i en stekepanne eller wok. Begynn med å steke
morrpølse og fennikel på høy varme i noen minutter. Ha i rødbet og jordskokk og
stek en stund til. Skru ned varmen litt. Hell i sausen, vent til den begynner å
tykne, og ha i eple og løk til slutt. La sausen småkoke til den ser fin og tykk
ut. Så er det ferdig.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar