Her er oppskriften.
Man kan jo ta ut morrpølsa, hvis man vil
ha noe helt uten kjøtt. Eller bruke helt andre grønnsaker, selvfølgelig.
Grønnsaksblanding
(og morrpølse) i kokos- og daddelsaus
1 boks kokosmelk
1 ss potetmel
Noen skiver morrpølse
1 fennikel1 rødbet
Noen jordskokker
1 grønt eple
Noen vårløk
Gjør klar sausen: Fjern steiner fra
dadlene, og hakk dem opp litt. Ha dem i en foodprocessor sammen med kokosmelken
og kjør til de er most. Rør inn potetmelet.
Skrell og rens grønnsakene, og skjær dem
i ganske store biter. Ha olje i en stekepanne eller wok. Begynn med å steke
morrpølse og fennikel på høy varme i noen minutter. Ha i rødbet og jordskokk og
stek en stund til. Skru ned varmen litt. Hell i sausen, vent til den begynner å
tykne, og ha i eple og løk til slutt. La sausen småkoke til den ser fin og tykk
ut. Så er det ferdig.